English

Introductie tot Gambia and Senegal


De gambia vogels kijken

Gambia is een van de kleinste landen in West-Afrika. Het is zeer rijk aan vogels en heeft een grote biodiversiteit. Het land wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Gambia, Noord en Zuid, langs de rivier de Gambia naar Georgetown en naar Basse. De rivier bestaat uit zout water uit de Atlantische Oceaan en het bevat dit zout water van de monding in Banjul helemaal tot aan 180 kilometers landinwaarts. Daar het water van de rivier wordt zoet water voor meer dan 250 kilometer, tot aan de bron aan de oostelijke grens van Senegal. Overal langs de rivier een breed scala aan kleurrijke vogels te zien, zoals Palearctische winter bezoekers en inter-Afrikaanse migranten.

Tijdens uw verblijf in Gambia kunt u ervoor kiezen om de volgende habitats te bezoeken:

  1. De Kust-en Maritieme Regio: inclusief ondiepe mariene, sub getijden bedden, kwelders, mangroven bos, brakke lagunes, enz.
  2. De Inland Water: inclusief rivier uiterwaarden, zoet water moerassen, bossen galerij, kunstmatige wetlands, etc.
  3. De Upland Land: langs de rivier naar Georgetown, Tendaba en Basse, zowel oevers bieden u de beste verscheidenheid aan vogels, de inheemse soorten als de inter-Afrikaanse migranten.

Gambia registreert meer dan 500 soorten vogels, en zelfs meer als we de soorten die te vinden zijn in Senegal meetellen.

Senegal: noord en zuid

Omdat Gambia is omringd door Senegal en Senegal en Gambia nauw verwant aan elkaar zijn, willen we u voorzien van wat informatie over hoe interessant en ontspannen vogels kijken is in Senegal, in het geval dat u dit land wenst te bezoeken.

Het noorden van Senegal, de meest ontspannen deel van het land, bestaat uit een open savanne en kwelders, rietvelden en galerie bos aan de kust lijn.

Njunge Bird Centre, gelegen aan de uiterste noordelijke kust grens met Mauritanië, is een uitstekend gebied om veel Palearctische migranten die niet kunnen worden gezien in The Gambia, bijvoorbeeld Denham's trap, Senegal trap, wees karekiet, jan van genten en stormvogels te kijken. Al deze vogels zijn te zien in de bossen, maar ook in de open savanne's, open bossen, vlaktes, brakke moerassen en zoet water gaten.

Nyocolokoba Game Park is een goede plek om roofvogels, die moeilijk te zien zijn langs de Gambia-rivier, bijvoorbeeld Pel de visserijzone van uilen, gevlekte oehoe, de Egyptische plevier (laat in het jaar) en vele inter-Afrikaanse migranten, te spotten.

Het zuiden van Senegal is rijk aan vegetatie en donker bos, ondiepe wateren met zowel zoet water en zout water naar de kust. Het heeft een grotere variëteit aan vogels dan het noorden en heeft een enorme rijkdom in de biodiversiteit van fauna en flora. Meer dan 160 soorten vogels zijn geregistreerd in Senegal, waarvan de meeste in het Zuiden worden gevonden .

Omdat Gambia aan alle kanten volledig door Senegal omgeven is, met uitzondering van de kust aan de Atlantische Oceaan, is het niet moeilijk om te reizen van Gambia naar Senegal.